Tunnbrödssnittar med julpålägg

Jättegoda på vintermingel eller till julfika. Fyllning som julskinka, kallrökt lax med pepparrot och hårdost känns alla väldigt juliga smakmässigt. Vi använde osten Julspecial från Gäsene mejeri (ny 2020) , men ta din julfavorit, till exempel cheddar, edamer eller gräddost.

Gör så här

  1. Snitt med hårdost: Rov osten grovt. Bre tunnbrödet med matfettsblandning och lägg på osten. Rulla ihop till en tät rulle.
  2. Snitt med skinka: Bre tunnbrödet med matfettsblandning och lägg på skinkskivorna omlott. Rulla ihop till en tät rulle.
  3. Snitt med lax: Bre tunnbrödet med pepparrotsost och lägg på laxkivorna omlott. Rulla ihop till en tät rulle.
  4. Snitt med ädelost: Bre tunnbrödet med ädelost. Rulla ihop till en tät rulle.
  5. Packa rullarna i plastfolie eller bivaxpapper. Lägg dem kallt ca 2 timmar. Så här långt kan du förbereda.
  6. Skär upp rullarna i 6 skivor vardera före servering.

 

Serveringstips

Gott till är en fräsch grönkålssallad serverad i små portioner.

»Grönkålssallad med äpple och rostade hasselnötter