Recept taggade med Glöggtilltugg

Tunnbrödssnittar med julpålägg

Jättegoda på vintermingel eller till julfika. Fyllning som julskinka, kallrökt lax med pepparrot och hårdost känns alla väldigt juliga smakmässigt.

Pepparkakor med mascarpone, fikon och honung

Pepparkakor med någon god topping passar på vilket vintermingel som helst. Gör de här goda pepparkakorna i sista minuten så de inte hinner mjukna. Ha fler i beredskap, vi lovar att det kommer att gå åt.

Julcanapéer

Till skillnad från toast gör man canapé på mjukt bröd. De här läckra små canapéerna med jultema fick jag smaka på Urban Deli julen 2018.  Du får också ett tips på ett alternativ till glögg. Perfekt på glöggminglet, om du inte bara vill ha sötsaker att bjuda på.

Finska julstjärnor (Jultårtor)

Det här är en traditionell smördegsbakelse som serveras i Finland i juletid. Väldigt enkla att baka är julstjärnorna också, åtminstone om man utgår från färdigköpt smördeg och färdig sylt.

Pepparkakor med färskost och tranbär

Goda små munsbitar till glögg eller adventsfika. Naturell färskost funkar fint, om du inte vill ha smak av citron och kardemumma. Och är du modig kan du använda färdigköpt smaksatt färskost, det finns många spännande smaker att välja på.