Recept taggade med Glöggtilltugg

Mandelmassebollar med choklad

Det här måste väl ändå vara världens bästa julgodis? Eller tilltugg till glögg. Eller bara godis. Bollarna består av två ingredienser: mandelmassa och choklad. Köp bästa kvalitet, inget annat duger. Några mått på ingredienserna behövs inte.

Tunnbrödssnittar med julpålägg

Jättegoda på vintermingel eller till julfika. Fyllning som julskinka, kallrökt lax med pepparrot och hårdost känns alla väldigt juliga smakmässigt.

Pepparkakor med mascarpone, fikon och honung

Pepparkakor med någon god topping passar på vilket vintermingel som helst. Gör de här goda pepparkakorna i sista minuten så de inte hinner mjukna. Ha fler i beredskap, vi lovar att det kommer att gå åt.

Julkanapéer

Till skillnad från toast gör man kanapé på mjukt bröd. De här läckra små kanapéerna med jultema fick jag smaka på Urban Deli julen 2018.  Du får också ett tips på ett alternativ till glögg. Perfekt på glöggminglet, om du inte bara vill ha sötsaker att bjuda på.

Finska julstjärnor (Jultårtor)

Det här är en traditionell smördegsbakelse som serveras i Finland i juletid. Väldigt enkla att baka är julstjärnorna också, åtminstone om man utgår från färdigköpt smördeg och färdig sylt.