Vitkålssallad till många

Vitkålssalladen är verkligen en härlig klassiker, särskilt sommartid, när det går att få färsk fin svensk vitkål. Tricket är att strimla kålen så fint det bara går. Det går bäst med hjälp av en osthyvel, eller en vass kniv. Grovt strimlad kål känns inte toppen i munnen, och den drar heller inte åt sig tillräckligt av dressingen.

Gör så här

  1. Strimla kålen fint. Bre ut den i en vid form eller i en ugnsplåt.
  2. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
  3. Häll dressingen över kålen och vänd ner. Täck med plastfolie. Ställ svalt till servering.
  4. Vänd runt kålen ordentligt innan du lägger upp den i skålar och serverar.

 

Resursklok kommentar

Överbliven vitkålssallad kan blandas samman med majonnäs och grovriven morot till coleslaw.

Serveringstips

Vitkålssallad är gott till det mesta.