Recept taggade med Vitkål

Gräddkokt vitkål

Enkelt och gott är det att koka vitkål i lite grädde. Jag använder det här receptet i stället för stuvad vitkål, eftersom stuvningar med vetemjöl och mjölk inte är min favoritmat.

Vitkålssallad för tre dagar

Ibland lurar jag mig själv lite och gör en stor sats vitkålssallad som räcker till tre dagar. Då blir det enkelt och snabbt att bara ta fram färdig sallad och bara lägga till smaksättning dag 2 och tre. Dag 1 serverar du den som den är.

Okonomiyaki, japansk pannkaksomelett

Okonomiyaki är som en sorts omelettpannkaka, en blandning mellan fransk galette och italiensk frittata. Tricket är att steka i tillräckligt het olja och vara kvick i vändningarna när pannkakan ska stekas på sida två.

Vitkålssoppa med kycklingfrikadeller

Ibland finns det kycklingfärs i butik, och då passar jag på att köpa. Den är svårare att arbeta med än färs från griskött, nötkött eller lammkött, eftersom den har en mycket finare och kladdigare konsistens. Det gör också att frikadellerna blir himmelskt fina.

Vitkålssoppa med fläsklägg

Om du kokar fläsklägg, till exempel för att servera med rotmos, får du en fin fläskbuljong som du kan använda som stomme i en soppa. Tillsammans med brynt vitkål tar du tillvara rester av köttet och får en snabblagad soppa.