Recept taggade med Vitkål

Nikkaluoktasoppa på baljväxtfärs

Nikkaluoktasoppa är riktig favorit på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Den här varianten är gjord på svenskodlad baljväxtfärs istället för köttfärs.

Nikkaluoktasoppa, till många

Mina barn och dagbarn gillade den här soppan och den var också en favorit när vi lagade den i skolmåltiderna. Nu är den en lunchsoppa som jag gärna serverar på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Det här är min variant på Nikkaluoktasoppa.

Pizzeriasallad

Det finns pizzeriasallad både med och utan paprika, men från början var det paprika och grovmalen svartpeppar som kännetecknade en äkta pizzeriasallad.

Gräddkokt vitkål

Enkelt och gott är det att koka vitkål i lite grädde. Jag använder det här receptet i stället för stuvad vitkål, eftersom stuvningar med vetemjöl och mjölk inte är min favoritmat.

Vitkålssallad för tre dagar

Ibland lurar jag mig själv lite och gör en stor sats vitkålssallad som räcker till tre dagar. Då blir det enkelt och snabbt att bara ta fram färdig sallad och bara lägga till smaksättning dag 2 och tre. Dag 1 serverar du den som den är.