
Kycklingfilé med indiska smaker
Det tar oftast ganska lång tid att laga indisk mat, men det går att laga mat med indiska smaker på relativt kort tid. Den här kycklingrätten blir klar samtidigt som riset.

Helenas kyckling i kenyansk sås
Ni vet hur det är med recept, de färdas oss emellan och byter skepnad då och då. Det här receptet fick min vän Helena av någon kompis för länge sedan, och sedan bjöd hon mig på den. Helena ändrade lite i ursprungsreceptet, och jag har gjort mina ändringar.

Färdigköpt gyroskebab i pitatbröd
När jobbet tar all tid är det bekvämt att köpa färdigmat som bara är att värma. Den här gången blev det färdigköpt gyroskebab från Schysst Käk, företaget som grundades av Sveriges Mästerkock 2014, Amir Kheirmand.

Pasta: Tagliatelle med sås på färska småtomater och spenat
Pasta con pomodorini e spinaci på italienska. Rätten serveras som primi piatti på den italienska middagen. Jag äter den gärna som lätt lunch eller liten kvällsrätt. Receptet fick jag muntligt av en av mina gäster på en matpromenad med Food Tours.

Grillad kalvlever anglaise med rödvinssås
Foie de veau al’anglaise är en fransk restaurangklassiker. Det är baconet som gör levern ’anglaise’. Enligt Gastronomisk handbok av Karl Blunck ska baconet till kalvlever anglaise vara grillat. Fast på franskt vis serveras varken rödvinssås eller kapris till.