Recept taggade med Retro 1970-tal

Retro: Flygande Jakob

Första gången det här receptet publicerades i Allt om Mat var 1976. Många år framöver var det näst intill obligatoriskt att någon gång bjuda på Flygande Jakob vid festliga tillfällen.

CH Hermanssons potatislåda

Gratängen passar bra när man är många runt bordet eller om man vill ha matlådor den kommande veckan. När vi hade alla tre barnen hemma och åkte på skidsemester och bodde i stuga var det här en stående rätt på matsedeln. Jag tillagade den hemma och frös in den.

Retro: Päronhalvor After Eight

En riktig lyxdessert räknades det här som på 1970-talet. En del gjorde päronhalvorna med mandelmassa, andra utan. Någon föredrog att hetta upp desserten ordentligt så att chokladen smälte ner och päronen blev varma.

Retro: Räkbakelse Stig

Den här härliga retro-rätten bjuder vår vän Kristina på. Vi kallar den så här, eftersom hennes man Stig gillar ostbågar så mycket. Bakelsen, som egentligen är en förrättscanapé, passar både som förrätt och aptitretare.

Retro: Burkskinka med sparris och hollandaise

Det här är en verklig retro-klassiker som de flesta som åt fast föda på 1970-talet känner till. Den serverades helst på verandan i sommarstugan tillsammans med nyupptagen färskpotatis.