Recept taggade med Grönsaksgratäng

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat

Tricket med den här rätten är den långa tillagningen. Först ska grönsakerna tillagas i sin egen vätska under papper i ugnen. Sedan ska rätten vila i kyl över natten innan man gratinerar den i högre värme och får till den frasiga toppen.

Palsternacksgratäng med tomat

I början av 1980-talet arbetade jag på lunchrestaurang i Kista arbetsområde, som då höll på att byggas. Restaurangen, som hette Noon, serverade mellan 400 och 500 gäster varje lunch.

Gratäng på spenat och fänkål

Den här gratängen är ett jättegott tillbehör till ugnsstekt fisk. Om jag har bråttom lagar jag den på färdigsköljd färsk spenat. Om du får tag i fin fänkål, spara fänkålsdillen och dekorera gratängen med den.

Gratinerade endiver med mandelgrädde

Endivernas lite beska smak får sällskap med gräddens söta och mandelns milda. Endive au gratin är en fransk klassiker.

Gratinerad fänkål

Enkelt och gott! Fänkålsgratäng är ett superbra tillbehör till alla sorters fisk. Receptet går utmärkt att dubblera och servera på buffé.