Recept taggade med Grönsaksgratäng

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat

Tricket med den här rätten är den långa tillagningen. Först ska grönsakerna tillagas i sin egen vätska under papper i ugnen. Sedan ska rätten vila i kyl över natten innan man gratinerar den i högre värme och får till den frasiga toppen.

Gratäng på spenat och fänkål

Den här gratängen är ett jättegott tillbehör till ugnsstekt fisk. Om jag har bråttom lagar jag den på färdigsköljd färsk spenat. Om du får tag i fin fänkål, spara fänkålsdillen och dekorera gratängen med den.

Gratinerade endiver med mandelgrädde

Endivernas lite beska smak får sällskap med gräddens söta och mandelns milda. Endive au gratin är en fransk klassiker.

Gratinerad fänkål

Enkelt och gott! Fänkålsgratäng är ett superbra tillbehör till alla sorters fisk. Receptet går utmärkt att dubblera och servera på buffé.

Medelhavsgrönsaker

En superläcker rätt som kommer från det franska köket. Den serveras ofta med lammstek, men passar till de flesta kötträtter och även till fisk. Gratängen passar fint på buffébordet och receptet kan dubbleras.