Recept taggade med Helt växtbaserat

Höstgryta på ‘Bärta’

Den här grytan är lite höstaktig, men kan självklart ätas året runt. Den består av Bärta, rotfrukter och svamp, och kryddas med timjan och svart vinbärgelé. Servera gärna havreris eller gnocchi till. Eller rätt och slätt kokt potatis.

Nikkaluoktasoppa på baljväxtfärs

Nikkaluoktasoppa är riktig favorit på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Den här varianten är gjord på svenskodlad baljväxtfärs istället för köttfärs.

Kärleksmums på havredryck och aquafaba

Klassisk kärleksmums med moccaglasyr och kokos, fast bakad på aquafaba, havredryck och olja. Kakan behöver stå till sig i kyl över natten, så baka den dagen före servering. Passar lika fint till eftermiddagskaffet som till kaffe på maten efter en middag.

Libbstickabuljong

När vi hyrde stuga på Pensionat Solgården i Grisslehamn sommaren 2021 hade vi en stor, vacker, doftande växt utanför stugan.

Grönsaksbuljong

Så hör kokar du din egen grönsaksbuljong. Jag brukar koka buljong på purjolöksblast, änden på morötter och palsternacka samt persiljestjälkar som jag plockat bladen av.