Recept taggade med Jultillbehör

KSLAs resurskloka julsenap

Den här julsenapen består av en grov grundsenap, och sedan blandar du ner så mycket färdig senap du vill för att få till en finare struktur. Grovleken kan du variera efter tycke och smak. Det tar lite tid att krossa senapsfröna, men är trevligt pyssel.

Resursklok julsenap

Det här praktiska tipset kommer från superkända kocken Fredrik Eriksson. När jag jobbade på matsajten MeraMat gjorde Fredrik vårt julbord år 2000 (vad tiden går!) och då gav han oss också en massa smarta tips.

Julens inlagda rödbetor

På julbordet passar det med höstens kål och rotfrukter som källa till främst vitaminer. Rödbetor passar bra ihop med all mat som grisen ger oss, främst sylta och aladåb. En burk rödbetor ger det här receptet, baserat på en förpackning delikatessrödbetor á 350 g.

Grönkålssallad med äpple och rostade hasselnötter

Det här är en frisk och syrlig sallad som passar perfekt på julbordet med sina juliga smaker. Rejält saltat vatten hjälper grönkålen att behålla sin fina färg.

Julens brysselkål

Till jul hittar vi ofta säsongens allra finaste brysselkål i våra butiker. Självklart får kokt brysselkål en framträdande plats på julbordet.