Recept taggade med Köttbullar

Köttbullar på Tore Wretmans vis

Tore Wretmans köttbullar är välkända. Det var de här köttbullarna som Tore Wretman presenterade för en samling prominenta internationella gäster på en mottagning på Sveriges Ambassad i New York och sa “This is Swedish meatballs!”.

Tapas: Albondigas i tomatsås

Köttbullarna i Spanien, albóndigas, är mer kryddstarka än svenska och kryddas med det speciella paprikapulvret Pimentón de la vera. Albondigas serveras i en härlig tomatsås kryddad med sherry.

Köttbullar på Kina-vis

Ett av de första recepten jag lagade till en av de första middagar jag serverade med eget kök var de här kinesiska köttbullarna. Enligt grundreceptet från Choudynastin, 1 000 år f Kr, ska de lagas av lika delar nötfärs, fläskfärs och lammfärs.

Köttbullar med guacamole

Det här är den ultimata snabbmåltiden för GI grön, lchf och alla andra. Har du färdiga köttbullar i kyl eller frys är halva måltiden redan klar.

Grundrecept: Köttbullar

Ofta köper vi färdiga, men varför inte pröva att laga köttbullarna från grunden? I en del recept blandar man ner ströbröd som fuktats i mjölk i köttbullarna. Det tycker inte jag behövs. Stek köttbullarna i duktigt med smör, så får du fin yta och fin smak.