Recept taggade med Lunchsallad

Salade Niçoise, tonfisksallad från Nice

I Nice måste vi naturligtvis smaka på Salade Niçoise. Jag blev jätteförvånad över att få in salladen som du ser på den första av de små bilderna nedan. Men det visade sig att salladen ska vara såhär, hoprörd och inte så vacker.

Salade Lyonnaise

I Lyon måste vi ju prova Salade Lyonnaise. När vi hittade en liten bouchon (liten restaurang med enkel men vällagad mat) som hette le Sol slog vi oss ner för att prova den här specialiteten. Det är lite pyssel med att förbereda alla ingredienser, så ta god tid på dig.

Thaisallad med rostbiff

På thailändska heter den här salladen Yam Nua. I originalreceptet används oxfilé eller utskuren biff, som först marineras och sedan grillas. I originaldressingen ingår också 2 tsk socker, men dem har jag tagit bort.

Sommarens fräscha krispiga räksallad

Här är det råvarornas beskaffenhet som avgör hur god salladen blir. Färska räkor är ett måste. Välj helst inte beska sallatssorter som rödbetsblad, rosésallat eller frissésallat. En blandning av isbergssallat och färsk babyspenat är det allra bästa.

Tonfisksallad special

Det här är en alldeles speciell tonfisksallad med en krämig tonfiskröra som toppar en krispig sallad med bönor.