Recept taggade med Matpaj

Matpaj, det ultimata pajskalet och fyllningar

Den här degen är den absolut bästa när du ska baka ett skal till matpaj med olika fyllningar. Det är en klassisk fransk pajdeg av den sort som används när man bakar quiche.

Quiche, fransk paj med äggstanning och ost

Att göra en quiche enligt konstens alla regler är ett helt litet projekt. Min rekommendation är att du gör pajdegen och bakar pajskalet dagen före servering. Sedan är det bara att fylla pajskalet och baka quichen i ugnen dagen därpå.

Filodegspaj med spenat och fetaost

Filodeg med fyllning, spanakotiropita, kan du beställa på de flesta grekiska restauranger, såväl i Grekland som utanför landet. Det kan komma i skepnad av såväl piroger, rullar eller som en paj som skärs upp i tårtbitar.

Paj med Västerbottensost

Servera den här läckra pajen varm, ljummen eller kall. God till buffé, påskbordet eller till kräftkalaset.