Recept taggade med Tillbehörssallad

Gurksallad med mango och persilja

En lättlagad sallad som jag fått recept på av Jens Linder. Den har också varit med i tidningen Gourmet. Sommartid passar den här salladen till grillat kött av alla de slag.

Sallad med fänkålsdill och rödlök

Två saker behöver du för att den här salladen ska bli perfekt. En fin fänkål med mycket dill och en mandolin. Fänkålsdillen gör salladen luftig och fin och mandolinen ger så där extra tunna skivor som behövs. Äppelmoset i dressingen balanserar syran med sötma.

Indisk morotssallad med senapsfrön

Pröva att laga till våra stillsamma svenska morötter på indiskt sätt. Smör och socker lyfter fram morötternas egen sötma. De frästa senapsfröna ger ett litet bett, chilin ger hetta och yoghurten svalka. Koosmali heter den här salladen i original.

Sallad på sötlupin och morot

Det här var två kompisar som kom bra överens, sötlupin och morot. Vi har serverat den här salladen till kött, fågel och fisk.

Sallad på broccolistjälkar och morot

Ibland när jag bara har använt buketterna på broccolin, och stjälken som är kvar är krispig och mjäll, får den bli ingrediens i en sallad. Här har jag gjort strimlor av broccolistjälk och strimlor av morot.