Recept taggade med Bärsäsong

Grundrecept: Vinbärsgelé

Det är inte svårt att göra gelé, men det tar lite tid. Bären måste rinna av ordentligt, och det tar minst en timme. Svarta, röda och vita vinbär fungerar alla bra att göra gelé av. Du kan också blanda alla sorters vinbär.

Blåbärspaj med galler

Blåbärspaj med galler är en riktig sommarklassiker.

Mariannes frukt och bärfat

Den fräschaste sommardessert du kan bjuda på är färska frukter. Särskilt när de, som här, serveras så att de bildar ett riktigt konstverk. Plommonen Reine Claudes (ibland kallas de även erics) kan du hitta i saluhall eller specialbutik.

Glassberg med jordgubbar

Det här är det som vanligtvis kallas marängsuisse, alltså ett glassberg med bär, grädde, maränger och chokladsås.

Helenas bärtårta

Jätteenkel och snabblagad är Helenas bärtårta. Den känns frisk och lite syrlig eftersom den innehåller kesella istället för kladdig vaniljkräm.