Recept taggade med Glöggmingel

Pepparkakor med mascarpone, fikon och honung

Pepparkakor med någon god topping passar på vilket vintermingel som helst. Gör de här goda pepparkakorna i sista minuten så de inte hinner mjukna. Ha fler i beredskap, vi lovar att det kommer att gå åt.

Pepparkakor med färskost och tranbär

Goda små munsbitar till glögg eller adventsfika. Naturell färskost funkar fint, om du inte vill ha smak av citron och kardemumma. Och är du modig kan du använda färdigköpt smaksatt färskost, det finns många spännande smaker att välja på.

Pepparkakor med gorgonzola och fikonmarmelad

Pepparkakor med blåmögelost blev plötsligt en hit på glöggmingel på 1980-talet. Det vanliga var att man serverade pepparkakorna med kräm gjord på ädelost. Här har vi bytt ut ädelosten mot gorgonzola och fikonmarmelad.

Pepparkakor med ädelost

Det här receptet har kallats en modern klassiker, men när dök det egentligen upp första gången? Jag vill minnas att jag åt det på glöggmingel redan på 1980-talet. Hur som helst är ädelostens sälta och pepparkakans sötma en mycket välsmakande kombination.

Glöggkryddor

En bra blandning av våra vanligaste skyddor som används till att smaksätta julglögg. Satsen räcker till 2 flaskor glögg.