Recept taggade med Från sverige-certifieriad

Tartarsås, klassisk fransk

Namnet på den här såsen, sauce tartare, är ett klassiskt exempel på hur en rätt kan få ett namn som man undrar över hur i hela friden det gick till. Jo, originalsåsen (majonnäs, äggula och gräslök) brukade serveras till steak tartare, alltså råbiff.

Blåbärspaj med galler

Blåbärspaj med galler är en riktig sommarklassiker.

Loukoumades, grekiska munkar

Första gången jag åt loukoumades var 2016, när vi plockade oliver på Villa Olivia hos våra vänner Annette och Kurt. Inte långt från Villa Olivia hade Vasilis och Sofia sin lilla restaurang, där Sofia lagade all mat och serverade sina hemgjorda loukoumades som dessert.

Macka med Bosses sillröra

En rågbrödsskiva med sillröra inleder ärtsupén på akademisammankomsterna på KSLA. Brödet köper jag från ett bageri.

Vetebullar med kardemumma

De här bullarna är vanliga enkla vetebullar fyllda med smör och kardemumma. Jag hade väl aldrig kunnat ana vilken succé det var att bjuda på dem! Gästerna i Oscars Källare blev jätteglada, och flera kom ut i köket för att tacka för bullarna.