
Tempos smörgåstårta
Den här tårtan lärde jag mig att göra på mitt första jobb i delikatessdisken på Tempo i Finspång, där jag jobbade extra under gymnasietiden. Den innehåller inte någon kladdig sallad eller majonnäs, däremot enkla pålägg som leverpastej, ost och skinka.

Husmor Gunnels kaffemarinerade lammstek med gräddsås
Att marinera lamm i kaffe lärde jag mig av Gunnel Karlsson, som var husmor på Häggviksskolan i Sollentuna under många år. Själv jobbade jag med Gunnel några år på 1990-talet.

Juljansson
Till jul smakar det gott med Janssons frestelse, både på julbordet och vid andra tillfällen. Laga din frestelse i god tid i förväg och frys in i små engångsformar.

Liten chokladruta till kaffet
Den här lilla chokladrutan är alldeles lagom stor när man har ätit såväl förrätt som varmrätt, inte orkar en hel dessert men ändå vill ha något sött till kaffet.

Vetebullar med kardemumma
De här bullarna är vanliga enkla vetebullar fyllda med smör och kardemumma. Jag hade väl aldrig kunnat ana vilken succé det var att bjuda på dem! Gästerna i Oscars Källare blev jätteglada, och flera kom ut i köket för att tacka för bullarna.