Recept taggade med Svenskt sigill klimatcertifierad

Shawarma med kyckling

Nej, du behöver inte ha en vertikal grill hemma för att laga kycklingen till shawarma när du ska ha fredagsmys. Det fungerar fint att steka kycklingen i ugnen.

Ugnstekt kyckling med smör, soja och citron

Det här är ett av de första recept jag lärde mig att laga när jag fick eget boende efter gymnasiet. Det var Jannice, som var mamma till barnen jag var barnflicka åt, som lärde mig att laga den här goda kycklingen.

Grundrecept: Kokt rimmad fläsklägg

Rimmad fläsklägg tillhör något av det godaste vi får från den kära grisen. Köttet blir fantastiskt smakrikt genom att fläskläggen tillagas med fett och ben, som sedan plockas bort. Såväl köttet som den goda buljongen kan bli till en mängd olika goda rätter.

Hamburgerbröd

Ja, det är verkligen överkurs att baka hamburgerbröd, jag håller med! Särskilt om du bor nära ett bra bageri som bakar egna jättegoda. Tyvärr la mitt bästa bageri (Bakery & Spice) ner, så för mig återstår bara att baka egna.

Helstekt benfri kotlettrad av gris

LÄGG UPP BILD, finns LÄNKA Benfri kotlettrad har blivit en allt mer populär styckningsdetalj. Jag tycker att kött helst ska tillagas på ben, men låter du fett och svål vara kvar får du i alla fall lite smak på köttet.