Helstekt benfri kotlettrad av gris

LÄGG UPP BILD, finns
LÄNKA

Benfri kotlettrad har blivit en allt mer populär styckningsdetalj. Jag tycker att kött helst ska tillagas på ben, men låter du fett och svål vara kvar får du i alla fall lite smak på köttet.

 

 

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Gnid in köttet med salt och peppar. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och lägg det på galler i en ugnssäker form med undersidan uppåt.
  2. Stek i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Vänd på köttet och stek tills köttet har fått en innertemperatur på 75 °, ytterligare ca 1 timme.
  3. Ta sedan ut köttet ur ugnen, låt det svalna något och skär eventuellt bort svålen och fettet.
  4. Bre ut ett folieark på en skärbräda. Strö örterna över köttet och packa in det i folien. Ska köttet serveras varmt, låt det vila en stund innan det skärs upp i skivor.
  5. Ska köttet serveras kallt, låt det kallna i folien och kyl sedan hela paketet.
  6. Servering: Skär upp köttet i tunna skivor.

Resursklok kommentar

Finns från flera sorters certifierad produktion, KRAV-certifirad, Kött från Sverige-certifierad, Svenskt Sigill-certifierad och Svenskt Sigill Klimatcertifierad.

Serveringstips

»Brynta champinjoner