Recept taggade med Färska örter

Kall örtsås på färska örter, till många

Kall örtsås smakar alltid gott till stekt, panerad fisk. Den här örtsåsen är gjord på färska örter från Orto Novos odling på Ekerö, inte så långt från Stockholm. Det känns alltid extra kul att kunna använda örter som är närproducerade.

Libbstickasoppa med broccoli

En skiss till receptet på libbstickasoppa fick jag av Anna-Märta, som jobbade på Svenskt Sigill samtidigt som jag. ”Jag använder oftast broccoli som grund, rätt mycket broccoli så att soppan blir tjock” skriver Anna-Märta.

Libbstickabuljong

När vi hyrde stuga på Pensionat Solgården i Grisslehamn sommaren 2021 hade vi en stor, vacker, doftande växt utanför stugan.

Tartarsås, klassisk fransk

Namnet på den här såsen, sauce tartare, är ett klassiskt exempel på hur en rätt kan få ett namn som man undrar över hur i hela friden det gick till. Jo, originalsåsen (majonnäs, äggula och gräslök) brukade serveras till steak tartare, alltså råbiff.