Recept taggade med Fisk

Mamma Gerds laxkanapé

Mamma Gerd var på 1970-talet en supermodern matlagare. Här var det färdigköpt som gällde. Och snabbt skulle det gå.

Grundrecept: Rödtunga kokt i ugn

Det absolut enklaste och godaste sättet att tillaga hel plattfisk är att koka den i ugn. Att tillaga fisk på ben ger en extra fin smak på fiskköttet. Fisken sköter sig själv och du kan pyssla med det du tänkt servera till medan fisken står i ugnen.

Gravad regnbåge, till julbordet

Jag har turen att ha Wasahallen om hörnet från Kungl Skogs- och Lantrbuksakademien, KSLA. Där säljs den finaste odlade regnbåge, och jag gravar den och använder till julens silltallrik på KSLA istället för lax. (Det kan vara svårt att få tag på svensk lax.

Varmrökt clarias till julbordet

Varmrökt clarias (såldes tidigare under namnet gårdsclarias) marknadsfördes vid lanseringen julen 2022 som ett alternativ till rökt ål på julbordet. Självklart provade vi den på vårt julbord på Kungl Skogs- och lantbruksakademien, KSLA.

Roberts fisklåda till många

När du ska laga fisk till många och dessutom varmhålla den en stund, är det perfekt att lägga fisken i en fisklåda. Det är en bra sätt att hålla fisken saftig och god. Ursprungsreceptet kommer från min matglade franske vän Robèrt, som lagade den på vitt ris.