Recept taggade med Fisk

Pankopanerad rödstrimmafilé

Rödstrimman passar alldeles utmärkt att panera och fritera. Gott till är kokt potatis, grönsaker och remouladsås. Rödstrimmafilé säljs i förpackningar om ca 250 g.

Torsk- och algburgare

Den här hamburgaren är gjord på en ny produkt i frysdisken, torsk- och algburgare. Det kändes lite som japanska smaker, så jag blev så glad när jag hittade en ny sorts hamburgerbröd också.

Gravad lax till buffé

Gravad lax är verkligen en svensk klassiker på julbordet och andra bufféer. Storleken på portioner är beroende på hur många gäster du bjudit in och hur mycket annan mat du serverar på buffén. Här har vi räknat 65 g lax per person.

Laxpudding i GN-bleck

Här kommer receptet på laxpudding avpassat till GN-bleck. Ett GN-bleck ger 20 portioner, så det är bara att öka upp till antalet gäster.

Fiskgryta med blåmusslor, saffran och apelsin

Allt som innehåller apelsin smakar lite Spanien, tycker jag. Den här grytan blir lite spansk med sin röda och gula paprika, men också för den milda smaken, vilket är något jag förknippar med spansk sjömat.