Recept taggade med Fisk

Inkokt svensk uppfödd regnbåge

Inkokt regnbåge är något som uppskattas mycket när jag serverar det på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. En regnbågssida på ca 850 g brukar räcka till 5-6 portioner om 125 g. Femton portionsbitar får också lagom plats i ett GN 1/1 – bleck.

Inkokt landöröding i GN-bleck, till många

Det här receptet på inkokt Landöröding använde jag när jag serverade den som huvudrätt vid festlunchen där Hushållningssällskapet firade 75 år. Idén med att göra court buillon med citron istället för ättikssprit fick jag från Fredrik Eriksson.

Gravad svensk uppfödd regnbåge

Uppfödd regnbåge köper jag på Wasahallen om hörnet från Kungl Skogs- och Lantrbuksakademien, KSLA. Jag använder den istället för importerad lax. (Det kan vara svårt att få tag på svensk lax.) Regnbågen jag köper är djupfryst och av väldigt fin kvalitet.

Regnbåge på rågbröd

Det här är en elegant och välsmakande förrättssmörgås. På Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, serverar vi den gärna till norrländskt tema eller ’svensk middag’. Gravad svensk uppfödd regnbåge har en helt fantastisk smak.

Fiskgratäng i konvektionsugn

Jättegod middagsmat som även är både snabblagad och lättlagad. Den ska med fördel anrättas så nära servering som möjligt, vilket ger utrymme för att förbereda tillbehören i god tid. Receptet är lagom stort för en stor glasform och räcker till 10 personer.