Recept taggade med Fisk

Rödspättafilé med champinjoncrème och svart stenbitsrom

Det här måste vara en av de snabbaste festrätter man kan komma på. Här fungerar det alldeles utmärkt med djupfrysta fiskfiléer, även om det blir allra godast med färsk fisk.

Laxpudding, till många

Det här är en riktig husmans-favorit på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Att något så enkelt kan vara så gott säger gästerna också. Och vi i köket kan bara hålla med! Laxpudding är roligt att laga och lika roligt att se hur försvinnande god den blir.

Kallrökt laxfyllning, till många

Den här fyllningen kan användas till krustader och kanapéer. Är det kanapéer du ska göra behöver du dubblera receptet. På Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, använder jag ofta den här fyllningen i finska rågkrustader (de kallas ibland även finska rågchips).

Lax najad med dillsmörsås

Den här rätten skapade Tore Wretman under sin tid på Stallmästaregården. Det här receptet är en förenklad version av ursprungsreceptet, och utgår från kallrökt lax i skivor, något som finns nästan alltid i nästan alla butiker.