Recept taggade med Fisk

Husets fisksoppa, till många

Den här fisksoppan är en riktig favorit i Oscars Källare på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Soppan ser lite olika ut för varje gång jag lagar den. Vilken fisk och vilka grönsaker som hamnar i den beror på säsong och humör.

Inkokt lax, till många

Inkokt lax är något som uppskattas mycket när jag serverar det på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. En stor laxssida på ca 2 kg brukar räcka till 15 portioner om 125 g.

Inkokt lax, klassisk i bit

Kall inkokt lax känns som en härligt lyxig bjudrätt. Gör laxen klar dagen före servering, så går det snabbt att få maten på bordet när det är dags för servering.

Salade Niçoise, tonfisksallad från Nice

I Nice måste vi naturligtvis smaka på Salade Niçoise. Jag blev jätteförvånad över att få in salladen som du ser på den första av de små bilderna nedan. Men det visade sig att salladen ska vara såhär, hoprörd och inte så vacker.

Fishcakes på kokt fisk

De här fiskkakorna har hämtat inspiration från det thailändska köket. Jag brukar spara små rester av fisk i frysen, och när det räcker till en måltid på fishcakes blandar jag alla sorterna i smeten. Du kan använda exempelvis lax eller urbenad gädda.