Recept taggade med Kyckling

Herrgårdskyckling

Kycklingklubbfilé har ett saftigt och fintkött, och här serverar vi den under ett läckert täcke med Herrgårdsost, dijonsenap och persilja. Ursprungsreceptet har jag fått av Gunsan, som jobbade på KSLAs kansli när jag började där 2019.

Vietnamesisk kyckling med citrongräs

Det här är en välsmakande kycklingrätt som hämtat inspiration från det vietnamesiska köket. I Vietnam kallas den Thit Ga Xao Dam Gung Sa. Allra bäst blir den tillagad på benfri kyckling med skinnet kvar.

Kycklingfilé med indiska smaker

Det tar oftast ganska lång tid att laga indisk mat, men det går att laga mat med indiska smaker på relativt kort tid. Den här kycklingrätten blir klar samtidigt som riset.

Helenas kyckling i kenyansk sås

Ni vet hur det är med recept, de färdas oss emellan och byter skepnad då och då. Det här receptet fick min vän Helena av någon kompis för länge sedan, och sedan bjöd hon mig på den. Helena ändrade lite i ursprungsreceptet, och jag har gjort mina ändringar.

Dillpippi till många

Lite som dillkött, fast med kyckling. En snabblagad rätt med få ingredienser, men ack, så god! Färgstarka grönsaker är gott att servera till. Dillpippin är lite blek i färgen, så här krävs tillbehör med mycket färg.