
Vietnamesisk kyckling med citrongräs
Det här är en välsmakande kycklingrätt som hämtat inspiration från det vietnamesiska köket. I Vietnam kallas den Thit Ga Xao Dam Gung Sa. Allra bäst blir den tillagad på benfri kyckling med skinnet kvar.

Kycklingfilé med indiska smaker
Det tar oftast ganska lång tid att laga indisk mat, men det går att laga mat med indiska smaker på relativt kort tid. Den här kycklingrätten blir klar samtidigt som riset.

Helenas kyckling i kenyansk sås
Ni vet hur det är med recept, de färdas oss emellan och byter skepnad då och då. Det här receptet fick min vän Helena av någon kompis för länge sedan, och sedan bjöd hon mig på den. Helena ändrade lite i ursprungsreceptet, och jag har gjort mina ändringar.

Dillpippi till många
Lite som dillkött, fast med kyckling. En snabblagad rätt med få ingredienser, men ack, så god! Färgstarka grönsaker är gott att servera till. Dillpippin är lite blek i färgen, så här krävs tillbehör med mycket färg.

Kycklingfilé på Jacobs vis
Den gamla 1970-tals klassikern Flygande Jacob lagas oftast av färdiggrillad kyckling. När jag lagar kyckling på Jacobs vis på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, gör jag den av rå kycklingfilé. Bröstfilé och lårfilé fungerar fint båda sorter.