Recept taggade med Kyckling

Dillpippi för två

Lite som dillkött, fast mycket mer snabblagat. Den här goda kycklingrätten lagar du på samma tid som det tar att koka ris eller potatis att servera till. Det går fint att dubblera receptet, som då räcker till 4.

Thaikryddad kyckling med ananas och jordnötter

Det här är inte något riktigt thairecept utan en försvenskad variant som är nog så god. Om du inte gillar frukt i mat är det bara att hoppa över ananasen, det blir gott ändå.

Vitkålssoppa med kycklingfrikadeller

Ibland finns det kycklingfärs i butik, och då passar jag på att köpa. Den är svårare att arbeta med än färs från griskött, nötkött eller lammkött, eftersom den har en mycket finare och kladdigare konsistens. Det gör också att frikadellerna blir himmelskt fina.

Palmhussallad med kyckling steak

När jag flyttade till Stockholm 1978 fanns det ett café inrymt i Palmhuset på Norrmalmstorg. Och där kunde man beställa en kycklingsallad med bland annat blekselleri, majs och gurka. Den serverades med en krämig dressing med ädelost.

Fylld kyckling a la kalkon

För det lilla hushållet kan en kalkon vara alldeles för stor för bjuda på. Köp istället en rejäl majskyckling (den på bilden vägde 1 ½ kg), fyll den med traditionell brödfyllning a la kalkon och servera med traditionella kalkontillbehör.