Recept taggade med Kyckling

Husets sallad med Caesardressing och kyckling

När romansallaten är som finast bjuder vi gärna våra gäster på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, på vår matiga lunchsallad med Caesardressing på vårt vis. Vi har bytt ut parmesan i ursprungsreceptet och ersatt med Västerbottensost.

Dillpippi för två

Lite som dillkött, fast mycket mer snabblagat. Den här goda kycklingrätten lagar du på samma tid som det tar att koka ris eller potatis att servera till. Det går fint att dubblera receptet, som då räcker till 4.

Thaikryddad kyckling med ananas och jordnötter

Det här är inte något riktigt thairecept utan en försvenskad variant som är nog så god. Om du inte gillar frukt i mat är det bara att hoppa över ananasen, det blir gott ändå.

Vitkålssoppa med kycklingfrikadeller

Ibland finns det kycklingfärs i butik, och då passar jag på att köpa. Den är svårare att arbeta med än färs från griskött, nötkött eller lammkött, eftersom den har en mycket finare och kladdigare konsistens. Det gör också att frikadellerna blir himmelskt fina.

Palmhussallad med kyckling steak

När jag flyttade till Stockholm 1978 fanns det ett café inrymt i Palmhuset på Norrmalmstorg. Och där kunde man beställa en kycklingsallad med bland annat blekselleri, majskorn och gurka. Den serverades med en krämig dressing med ädelost.