Recept taggade med Kyckling

Kycklingsallad med bacon och ädelost, till många

Det här är en av våra matiga lunchsallader vi serverar på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien. Den innehåller kyckling, bacon och ädelost och blir krispig av majskorn och blekselleri.

Kycklingspett till buffé

Kycklingspett är alltid lika populärt att duka fram på en buffé. Hur många spett du ska beräkna beror på hur många gäster som ska komma och hur många övriga rätter du tänkt bjuda på. Minst ett spett per person är bra att beräkna.

Wokad kyckling med cashewnötter

Khai med ma muang heter den här rätten på thai. Det är en av de rätter vi väl känner till här i Sverige, eftersom den är populär på våra Thairestauranger. Du kan enkelt anpassa chilihettan i den här rätten genom att ta bort/ lägga till torkad och färsk chili.

Kycklingsoppa med rotfrukter

Om du har kokat kycklingbuljong på skrov eller kokat en hel kyckling och fått buljong på köpet är det här soppan du ska laga. Visst går det fint att laga den på tärningsbuljong eller fond på flaska, men det är med hemgjord buljong som du får den där rätta smaken.

Koka två kycklingar

Då och då kan man hitta hel kyckling till fördelaktigt pris ute i våra butiker. Passa på att köpa två på en gång och få mat till flera rätter.