Recept taggade med Kyckling

Palmhussallad med kyckling steak

När jag flyttade till Stockholm 1978 fanns det ett café inrymt i Palmhuset på Norrmalmstorg. Och där kunde man beställa en kycklingsallad med bland annat blekselleri, majs och gurka. Den serverades med en krämig dressing med ädelost.

Fylld kyckling a la kalkon

För det lilla hushållet kan en kalkon vara alldeles för stor för bjuda på. Köp istället en rejäl majskyckling (den på bilden vägde 1 ½ kg), fyll den med traditionell brödfyllning a la kalkon och servera med traditionella kalkontillbehör.

Pasta: Krämiga tagliolini med kyckling

Strimlad kycklinglårfilé fräst i olivolja med olika grönsaker toppar färsk bandpasta svängd i grädde och parmesan. Du kan välja vilken smal bandpasta som helst, fettuccine, tagliatelle eller som vi, tagliolini. Snabblagat och lättlagat, kanske till fredagsmyset.

Gyros med kyckling-steak

Du behöver inte ha en proffsig vertikalgrill hemma för att åstadkomma hemgjorda gyros. Särskilt inte om du kan hitta den förträffliga produkten kyckling-steak. Alltså urbenat kycklinglår med skinnet kvar.

Minutfilé i hamburgerbröd

Minutfilé kallas bankade kycklingbröstfiléer som du köper i tvåpack eller fyrpack. Det här receptet är för två personer, men kan enkelt dubbleras. Kryddblandningen och dressingen ger lite härlig smak till den annars milda kycklingen.