
Panerade kycklingschnitzlar
Minutfilé av kyckling eller tunt utbankad kycklingbröstfilé passar utmärkt att panera och fritera. Brödhöljet håller kycklingköttet saftigt under tillagningen och tillför krispighet till rätten.

Kyckling på vietnamesiskt vis
Så här tillagar du kyckling (bröstfilé eller lårfilé) med vietnamesisk kryddning. Mängden är beräknad som fyllning i vietnamesiska vårrullar eller banh mi.

Smörrebröd: Kycklingsallad med bacon och sparris
Hønse-salat kallas det här smörrebrödet på danska. Till det här smörrebrödet kan du använda färsk eller djupfryst sparris, som du kokar helt hastigt, ifall du inte vill använda sparris från burk. Ta då med lite av kokspadet i kycklingsalladen.

Grillat tortillabröd med kycklingfärs
En supergod rätt som vi blev serverade när vi besökte Fotografens Café och Bistro i Katrineholm. Det var något spännande som hände i smaken med kombinationen kycklingfärs och asiatiska kryddor.

Kycklingsallad med bacon och ädelost, till många
Det här är en av våra matiga lunchsallader vi serverar på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien. Den innehåller kyckling, bacon och ädelost och blir krispig av majskorn och blekselleri.