Recept taggade med Svamp

Knaperstekt ostronskivling

Ostronskivling är en härlig matsvamp som vi brukar hitta i grönsaksdisken i de flesta större matbutiker. Svampen odlas oftast på halm, så den är ren och fin när vi köper den. Ostronskivling har fin, nötig smak och ska tillagas omsorgsfullt och väl.

Zois gratinerade kantarelltoast

Det som skiljer Zois kantarelltoast från andra är att hon gratinerar sin med Västerbottensost. Oj, så gott! En perfekt inledning på en höstmiddag. Zoi serverar kantarelltoast som små munsbitar. Då kan den som är hungrig äta flera stycken.

Smörbrynta champinjoner med lök, vitlök och persilja

Champinjoner, smör, lök, vitlök och persilja är alla enkla råvaror var och en för sig. Ihop skapar de magi. Allra godast blir den här rätten förstås med ett riktigt gott gårdssmör. Servera som tillbehör eller bufférätt.

Kantarellsås

En av de absolut godaste såser som finns är kantarellsås. Den passar till i stort sett allt, från grillad kassler till fläskfilé, från viltkött till lamm.

Champinjonsoppa

Enkel och snabblagad är den här goda, lena och värmande soppan. Det tar ungefär en kvart att laga den. Servera den som förrätt eller som lunch eller kvällsmål med bröd.