Recept taggade med Svamp

Skogsvåffla

Den här superläckra skogsvåfflan åt jag till lunch på Ylvas Våffelstuga i Sälen. Det här är inte Ylvas recept, utan mitt eget. Ingredienserna är inte så knepiga, så det gick fint att lista ut vad som behövdes för att göra våfflan själv.

Toast med smörstekta kantareller

Gula kantareller är verkligen en säsongsanknuten delikatess. Kanske hittar du svamp i skogen, kanske på torget eller i en butik. Ett av de godaste sätten att servera de här vackra och goda svamparna är smörstekta på toast.

Champinjonstuvning

Det här är en klassisk stuvning med champinjoner. Den kan användas i krustader, omeletter, på varma mackor eller som fyllning i crêpes. Svampbuljong finns på buljongtärning. Smula ner ½ tärning i 1 dl kokande vatten.

Knaperstekt ostronskivling

Ostronskivling är en härlig matsvamp som vi brukar hitta i grönsaksdisken i de flesta större matbutiker. Svampen odlas oftast på halm, så den är ren och fin när vi köper den. Ostronskivling har fin, nötig smak och ska tillagas omsorgsfullt och väl.

Zois gratinerade kantarelltoast

Det som skiljer Zois kantarelltoast från andra är att hon gratinerar sin med Västerbottensost. Oj, så gott! En perfekt inledning på en höstmiddag. Zoi serverar kantarelltoast som små munsbitar. Då kan den som är hungrig äta flera stycken.