Gula kantareller är verkligen en säsongsanknuten delikatess. Kanske hittar du svamp i skogen, kanske på torget eller i en butik. Ett av de godaste sätten att servera de här vackra och goda svamparna är smörstekta på toast.
Gör så här
- Ta ut rundlar av brödet. Skala och hacka löken fint. Ansa, skölj och dela kantarellerna. Bäst blir de om du river dem i mindre bitar.
- Hetta upp 2 msk smör i en gjutjärnspanna och stek brödskivorna. Ta upp dem och låt dem svalna på galler.
- Lägg svampen i kall stekpanna, ställ den på spisplattan och hetta upp. Fräs kantarellerna tills vätskan kokat bort. Ta upp och lägg åt sidan.
- Lägg 2 msk smör i stekpannan, hetta upp och tillsätt löken. Sänk värmen till låg och fräs löken mjuk och gyllene. Tillsätt kantarellerna och fräs ihop blandningen. Krydda med salt och peppar.
- Lägg ut brödrundlarna på små assietter. Lägg på sallatsblad och fördela kantarellblandningen på bröden. Strö över kryddgrönt och servera genast.