Toast med smörstekta kantareller

Gula kantareller är verkligen en säsongsanknuten delikatess. Kanske hittar du svamp i skogen, kanske på torget eller i en butik. Ett av de godaste sätten att servera de här vackra och goda svamparna är smörstekta på toast.

Gör så här

  1. Ta ut rundlar av brödet. Skala och hacka löken fint. Ansa, skölj och dela kantarellerna. Bäst blir de om du river dem i mindre bitar.
  2. Hetta upp 2 msk smör i en gjutjärnspanna och stek brödskivorna. Ta upp dem och låt dem svalna på galler.
  3. Lägg svampen i kall stekpanna, ställ den på spisplattan och hetta upp. Fräs kantarellerna tills vätskan kokat bort. Ta upp och lägg åt sidan.
  4. Lägg 2 msk smör i stekpannan, hetta upp och tillsätt löken. Sänk värmen till låg och fräs löken mjuk och gyllene. Tillsätt kantarellerna och fräs ihop blandningen. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg ut brödrundlarna på små assietter. Lägg på sallatsblad och fördela kantarellblandningen på bröden. Strö över kryddgrönt och servera genast.