Recept taggade med Franska köket

Vinkokta blåmusslor, moules marinières

Förmodligen är det här det vanligaste sättet att anrätta blåmusslor. Förmodligen är det vanligast för att det är det godaste sättet. Helst ska musslor kokas ca 1 kg åt gången, så koka musslorna i två omgångar.

Boeuf Bourguignon

Bästa grytan att bjuda på om ni är många. Eller om du vill ha mat till flera tillällen. Den blir extra god om den tillagas en eller ett par dagar i förväg så att den får stå och dra till sig. Grytan passar utmärkt att frysa in.

Drink: French 75 eller Soixante Quinze

För att få den bästa smaken på French 75, använd sockerlag på 50/50 vatten och socker, London Dry Gin samt äkta champagne, eller möjligtvis crémant. French 75 serveras på klassiskt manér i den sorts glas som kallas Champagne flute.

Rouille

Länka! Rouille är en fransk röra, som är ett måste till sydfransk fisksoppa, soupe de poisson. Man använder den även som tillbehör på bufféer eller till att lägga på en bit bröd.