Recept taggade med Svenska köket

Räkmacka

De flesta säger Räkmacka, men det finns fortfarande caféer och konditorier som skriver Räksmörgås på menyn. En riktigt härlig räkmacka är perfekt som lunch eller kvällsmål.

Glömd maräng

“Glömd” kallas marängen därför att den ska stå i ugnen över natten. Den ska alltså lagas dagen innan man äter den. Perfekt när du ska ha gäster och vill förbereda. Man skulle kunna säga att det här är pavlova på svenskt vis.

Julköttbullar

De här julköttbullarna är traditionellt kryddade med kryddpeppar och ingefära. Du kan använda fläsk- och nötfärs som i vårt recept, eller byta ut nötfärsen mot exempelvis älgfärs. Köttbullar går utmärkt att frysa in.

Crêpes a la prins Bertil

Crêpes är en bra rätt att servera som förrätt eller supé. Till förrätt räcker det med en var, till supé kanske dina gäster orkar att äta två var.

Operabakelser, snabbvarianten

Operabakelser kan du enkelt åstadkomma med hjälp av färdiga produkter som tårtbottnar, marsán och ett färdigkavlat tårtlock. Tricket med att pensla marsipanen med smält smör är för att marsipanen inte ska ”svettas” mot grädden.