Recept taggade med Lottas Honung

Saltgurka med smetana och honung

Första gången vi blev serverade den här rätten var på restaurang Saslik i Helsingfors någon gång i början på 1980-talet. Saslik har serverat klassiska rätter från det ryska köket sedan 1972, och flera gånger har vi återkommit till restaurangen.

Rödkål på lila spetskål

Färsk och fin lila spetskål har jag fått en del av i min grönsakslåda som jag beställer från Årstiderna. Förutom att den har vacker färg är den väldigt spröd och härlig och passar bäst rå, som den är.

Resursklok julsenap

Det här praktiska tipset kommer från superkända kocken Fredrik Eriksson. När jag jobbade på matsajten MeraMat gjorde Fredrik vårt julbord år 2000 (vad tiden går!) och då gav han oss också en massa smarta tips.

Pepparkakor med mascarpone, fikon och honung

Pepparkakor med någon god topping passar på vilket vintermingel som helst. Gör de här goda pepparkakorna i sista minuten så de inte hinner mjukna. Ha fler i beredskap, vi lovar att det kommer att gå åt.

Tomatsallad på Peckas körsbärstomater

En tomatsallad med dressing på honung, rapsolja och pepparrot serverade Fredrik Eriksson till sin röding anrättad på norrländskt vis.