Recept taggade med Avokado

Bowl: Laxpoké, snabbvarianten

Det här ser kanske krångligt ut, men det går faktiskt snabbt att få fram den här rätten, jämfört med om du ska göra poké efter konstens alla regler. Allt som allt tar den här varianten på poké bowl ca 40 minuter.

Sushi doughnuts

Sushi i form av läckra doughnuts av ris, pinfärsk fisk och läckra dekorationer. De här är gjorda på hälleflundra, pilgrimsmussla, lax och färsk tonfisk samt tångkaviar och sjögrässallad, eftersom jag är förtjust i havsgrönt.

Tapas: Auberginefylld avokado

De här läckra fyllda avokadohalvorna brukar våra vänner Curre och Karin bjuda på när de gör tapas. Kryddningen av auberginefyllningen kommer från den spanska rätten pez de tierra, ört och spiskumminkryddade friterade auberginestänger.

Poké bowl med lax på Helenas vis

Poké bowl var plötsligt det man skulle äta. Det började 2016 och har bara ökat under 2017. Du behöver fixa en vitlöks- och chilimarinad i god tid och också marinera laxen en och en halv timme före servering. Och vad är det, nudå? Poké bowl är snabbmat från Hawaii.

Nuggets med kalla såser

Det finns quorn-nuggets för den som vill äts helt vegetariskt, men vill du inte det, finns det chicky-bits och liknande kyckling-nuggets att ersätts med. Gott till krispiga nuggets är en kall sås att dippa i.