Recept taggade med Baljväxtfärs

Husets julköttbullar 50/50

Av tradition gör vi köttbullarna till KSLAs julbord på lammfärs. Till årets julbord (2023) passade vi på att byta ut en del av lammfärsen mot baljväxtfärs. För 2023 var året då jag verkligen började anamma principen 50/50*.

Potatislåda 50/50 i GN-bleck

Potatislåda 50/50* är en riktigt populär rätt i Oscars Källare på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. När vi lagar potatislåda för stora sällskap, 40-80 personer, använder vi det här receptet på potatislåda.

Kålpudding 50/50 till många

Det blev succé när vi serverade kålpudding 50/50* i Oscars Källare på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA! Vi i köket fick massor av beröm av våra gäster.

Potatislåda 50/50, till många

Det här är faktiskt den allra godaste potatislådan, och inte gör det något att den är näringsriktig och resursklok. 50/50* är ett koncept som lanserades av Jessie Sommarström, årets kock 2022.

Nikkaluoktasoppa på baljväxtfärs

Nikkaluoktasoppa är riktig favorit på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Den här varianten är gjord på svenskodlad baljväxtfärs istället för köttfärs.