Recept taggade med Chilisås av ketchuptyp

Kycklingfilé på Jacobs vis

Den gamla 1970-tals klassikern Flygande Jacob lagas oftast av färdiggrillad kyckling. När jag lagar kyckling på Jacobs vis på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, gör jag den av rå kycklingfilé. Bröstfilé och lårfilé fungerar fint båda sorter.

Retro: Flygande Jacob

Första gången det här receptet publicerades var 1976. Ett tiotal år från dess var det näst intill obligatoriskt att någon gång bjuda på Flygande Jacob vid festliga tillfällen. Enklast är att ta färdiggrillad kyckling och plocka köttet.

Tapas: Albondigas i tomatsås

Köttbullarna i Spanien, albóndigas, är mer kryddstarka än svenska och kryddas med det speciella paprikapulvret Pimentón de la vera. Albondigas serveras i en härlig tomatsås kryddad med sherry.

Flygande Jacob till många

En riktigt härlig 1970-tals klassiker, som passar perfekt att laga till många.