Flygande Jacob till många

Recept för  20 personer.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Plocka kycklingköttet från skroven och skär i lika stora bitar. Lägg köttet i smorda ugnsformar. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla baconet, lägg i kall stekpanna och hetta upp. Fräs knaprigt på medelvärme i fettet som smälter ut och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Vispa grädden till fluffigt skum och rör ner chilisåsen och salladskryddan. Bre smeten över köttet och ställ in formarna i mitten av ugnen ca 20 minuter. Strö över baconet före servering, alternativt servera baconet bredvid.
  4. Skiva bananerna och pressa över limesaften. Häll upp jordnötterna och kokosen i skålar och servera bredvid.

Veggo: Använd quorn istället för kyckling och uteslut baconet.

flygande jacob ingredienserflygande jacob making 1flygande jacob making 2flygande jacob making 3