En riktigt härlig 1970-tals klassiker, som passar perfekt att laga till många. I originalreceptet strös bacon, banan och jordnötter över rätten före gratinering, men jag föredrar att servera dem till, inte minst på grund av kostavvikelser när man ska servera till många. Recept för  5 eller 25 personer.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200° (vanlig ugn) eller 160° (konvektionsugn). Plocka kycklingköttet från skroven och skär i lika stora bitar. Lägg köttet i smorda ugnsformar.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Strimla baconet, lägg i kall stekpanna och hetta upp. Fräs knaprigt på medelvärme i fettet som smälter ut och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Vispa grädden till fluffigt skum och rör ner chilisåsen och salladskryddan. Bre smeten över köttet och ställ in formarna i mitten av ugnen. Gratinera i ca 20 minuter eller tills rätten fått fin färg.
  5. Skiva bananerna och pressa över limesaften. Häll upp jordnötterna och kokosen i skålar.
  6. Servering: Strö  baconet över rätten före servering, alternativt servera baconet bredvid. Servera bananerna, jordnötterna och kokosen till.