Recept taggade med Danskt rågbröd

Smörrebröd: Rostbiff med remouladsås och rostad lök

Tunna skivor rostbiff med tillbehör blir till en lunch eller ett kvällsmål med danska smörrebröd som förebild. Lite bröd och mycket pålägg.

Smörrebröd: Ost och krasse

Med dansk ost är det som min vän Cathrine säger: ‘Gott om man tycker om det.’ Och det gör jag. Av de danska hårdostarna samsö, havarti eller danbo tycker jag att danbo är den perfekta osten på ett smörrebröd.

Smörrebröd: Rödspätta med remoulade

Det här smörrebrödet, Fiskefilet, är lika gott med en nystekt spätta som med en kall spättafilé som blev över. Allra godast blir det med hemgjord remouladsås.

Smörrebröd: Sherrysill

Den här läckra varianten på Smörrebröd med cherrysild fick vi på Café Rabes Have i Köpenhamn. Det är ett frokostsmörrebröd (alltså en lunch) så den här blir man rejält mätt av. Det här smörrebrödet passar extra bra ihop med öl och snaps.

Smörrebröd: Rökt ost med sommarsallad

I Danmark är den kallrökta färskosten, rygeost, något som man äter i sommartid, gärna tillsammans med sallad på rädisor eller färskpotatis. Här har vi rört ut den krämiga rökta osten med crème fraiche för att kunna bre den på brödet.