Recept taggade med Dill

Dillpotatis, till många

Stuvad potatis i alla ära, men jag föredrar nog dillpotatis, som jag gör av potatis, dill och crème fraiche. Den är enkel att laga, väldigt god och lätt att göra till både gluten- och laktosfri. Jag använder färdigskivad potatis när jag ska göra stora mängder.

Laxpudding i GN-bleck

Här kommer receptet på laxpudding avpassat till GN-bleck. Ett GN-bleck ger 20 portioner, så det är bara att öka upp till antalet gäster.

Förrättstoast på kavring med kräftstjärtsröra

Oftast består toast av smörstekt vitt bröd, men i den här varianten använder vi kavring. Gott som omväxling och det lite söta brödet passar fint till kräftstjärtarnas och löjrommens sälta.

Nyårsdagens laxmackor på kavring

Vi blev serverade lax och hovmästarsås på kavring till frukost en nyårsdag hemma hos vännerna Eva och Roger. Oj, så gott! Kavringens sötma ihop med laxen och såsen var verkligen något alldeles extra.

Laxpudding, till många

Det här är en riktig husmans-favorit på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Att något så enkelt kan vara så gott säger gästerna också. Och vi i köket kan bara hålla med! Laxpudding är roligt att laga och lika roligt att se hur försvinnande god den blir.