Recept taggade med Dill

Midsommarens matjessillmacka

Den här mackan kräver att du har resten sedan midsommaraftonens sillunch. Gräddfil, sill och lite hackat kryddgrönt. Använd gärna ’hängd’ gräddfil, som fått rinna av i kaffefilter. Den blir tjock och fin på macka.

Löjromstoast, klassisk

En frasig smörstekt skiva vitt bröd toppad med löjrom och smetana är en perfekt inledning på en god middag. En elegant och lättlagad förrätt.

Inkokt lax, till många

Inkokt lax är något som uppskattas mycket när jag serverar det på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. En stor laxssida på ca 2 kg brukar räcka till 15 portioner om 125 g.

Inkokt lax, klassisk i bit

Kall inkokt lax känns som en härligt lyxig bjudrätt. Gör laxen klar dagen före servering, så går det snabbt att få maten på bordet när det är dags för servering.

Skarpsås, klassisk

Skarpsås är verkligen en riktig, gammaldags svensk klassiker. Den är väldigt god till klassikern inkokt lax, men också till primörpotatis och andra vårprimörer. Skarpsås går fint ihop med vanlig kokt lax och alla sorters rökt fisk.