Recept taggade med Djupfryst fisk

Fiskblock med sufflétäcke

Ett block djupfryst fiskfilé är bra att ha hemma i frysen. Det finns flera sorters bra vit, fast fiskfilé, till exempel torsk, sej eller kolja. Djupfryst fisk passar bäst i soppa eller ugnsgratinerad. Här får fisken ett läckert, fluffigt sufflétäcke.

Pankopanerad torsk

Visst finns den att köpa färdig, panerad fiskfilé. Men den går alldeles utmärkt att åstadkomma själv hemma. Krokfångad torsk, gärna MSC-certifierad är bäst.

Torsk i räksås med dill

Det här är en av mina mest uppskattade vardagsrecept. Lättlagat, snabblagat och jättegott. Använd djupfryst fisk (dela ett block och stoppa tillbaka i frysen om blocken är på 400 g, eller förstärk med räkor). Tomatpurén ger såsen en lätt rosa ton, men ingen smak.

Snabba fiskgrytan

En härlig vardagsgryta med klar buljong, fänkål och två sorters fisk. Den här grytan gör jag när jag vet att vi behöver snabbmat i veckan. Den räcker gott och väl till tre måltider för två personer, och passar utmärkt i matlåda.

Körvelfisk

Det här är det absolut godaste du kan göra av ett vanligt djupfryst fiskblock och några potatisar. Receptet, av Ann Wiklund, stod i Damernas Värld i mitten på 1980-talet. Då hade jag småbarn och behövde mat som var såväl lättlagad som snabblagad.