Recept taggade med Färsk ingefära

Rödbetstartar med veggomajjo och rostad lök

Rödbetor har kraftig, lite jordig smak, och de tål tuffa kryddor som ingefära och fänkål. Allt det samsas i den här läckra tartaren, som är helt växtbaserad. Servera med färdigköpt salladsblandning eller blanda en egen sallad till.

Sean Connery-dressing

En sorts majonnäs-sås med asiatisk touch, som passar fint till skaldjur. Det viktigaste är att du tar fram äggulan och oljan från kylen i god tid. Alla ingredienser behöver ha samma temperatur, annars kan såsen skära sig. Urban Deli skapade dressingen till sin räksallad.

Sushi doughnuts

Sushi i form av läckra doughnuts av ris, pinfärsk fisk och läckra dekorationer. De här är gjorda på hälleflundra, pilgrimsmussla, lax och färsk tonfisk samt tångkaviar och sjögrässallad, eftersom jag är förtjust i havsgrönt.

Kimchi

Börja dagen innan du ska lägga in kimchin med att salta kålen och frysa in vitlöken.

Ugnsstekta revbensspjäll med asiatiska kryddor

De här tjocka revbensspjällen är goda att äta direkt, nylagade. Men de passar också bra att låta dem kallna, skära i tunna skivor och servera i en varm buljong på asiatiskt vis, till exempel som japansk ramen eller vietnamesisk phô.