Ni vet hur det är med recept, de färdas oss emellan och byter skepnad då och då. Det här receptet fick min vän Helena av någon kompis för länge sedan, och sedan bjöd hon mig på den. Helena ändrade lite i ursprungsreceptet, och jag har gjort mina ändringar. Gör i din tur dina ändringar och se hur det blir!
Är ni fler än två går det utmärkt att dubblera receptet.

Gör så här

  1. Skär kyckling steak i mindre bitar. Salta kycklingen och bryn den i olja i en stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Dela chilin på längden, skrapa ut kärnorna och skär fruktköttet i strimlor. Skala och riv ingefäran. Riv citronskalet.
  3. Hetta upp olja i en traktörpanna och fräs lök, vitlök, chili och garam masala. Tillsätt buljong, kokosmjölk, tomatpuré, socker och citronskal.
  4. Lägg ner kycklingen och koka upp. Lägg på lock och sjud kycklingen i såsen på låg värme till innertemperatur 75-80°. Det ca 15 minuter.
  5. Skär ett snitt där köttet är som tjockast och kontrollera att köttsaften är klar och genomskinlig. Tillaga annars lite till.
  6. Servering: Plocka bladen av koriandern. Lägg upp kycklingen på varma tallrikar, skeda över sås och strö över kokos och koriander. Servera med ris.

Serveringstips

Gott till
»Helenas smashade gurksallad