Recept taggade med Gräslök

Smörrebröd: Rökt ost med sommarsallad

I Danmark är den kallrökta färskosten, rygeost, något som man äter i sommartid, gärna tillsammans med sallad på rädisor eller färskpotatis. Här har vi rört ut den krämiga rökta osten med crème fraiche för att kunna bre den på brödet.

Påskfrukost på rester

Få ätbara saker passar så bra att laga dubbelt upp för att kunna göra frukost av som påskmaten. Lax, ägg, sill och påskskinka passar alla fint att servera som smörgåsmat.

Sandefjordssås

Det här måste väl ändå vara den ultimata fisksåsen? Den passar till all sorts pocherad eller smörstekt fisk och lyfter smaken på tillbehören. Den är mild i smaken och väldigt mättande.

Svärmorsröra

Den här utsökta röran kan man köpa i butiken Hav i Hötorgshallen. Om man nu inte råkar ha hemma lite rökt sik som man annars inte vet vad man ska göra med, förstås. Röran passar utmärkt på en bit rågbröd eller knäckebröd.

Retro: Räkbakelse Stig

Den här härliga retro-rätten bjuder vår vän Kristina på. Vi kallar den så här, eftersom hennes man Stig gillar ostbågar så mycket. Bakelsen, som egentligen är en förrättscanapé, passar både som förrätt och aptitretare.