Recept taggade med Gräslök

Midsommarens matjessillmacka

Den här mackan kräver att du har resten sedan midsommaraftonens sillunch. Gräddfil, sill och lite hackat kryddgrönt. Använd gärna ’hängd’ gräddfil, som fått rinna av i kaffefilter. Den blir tjock och fin på macka.

Salade Lyonnaise

I Lyon måste vi ju prova Salade Lyonnaise. När vi hittade en liten bouchon (liten restaurang med enkel men vällagad mat) som hette le Sol slog vi oss ner för att prova den här specialiteten. Det är lite pyssel med att förbereda alla ingredienser, så ta god tid på dig.

Sour cream onion – dressing

Den här goda dressingen gör sonen Micke när han bjuder på hemgjorda hamburgare. Den passar också fint till sallader eller som kall sås till grillat.

Dekorera julsillen

Oavsett om du gjort egen sill eller köpt färdiginlagd sill på burk är det trevligt att dekorera sillen lite fint innan den ställs fram på julbordet. Utgå från vad som finns i sillinläggningen.

Smörrebröd: Sherrysill

Den här läckra varianten på Smörrebröd med cherrysild fick vi på Café Rabes Have i Köpenhamn. Det är ett frokostsmörrebröd (alltså en lunch) så den här blir man rejält mätt av. Det här smörrebrödet passar extra bra ihop med öl och snaps.