Recept taggade med Ingefära

Julrevbensspjäll att frysa in

Till jul passar det bra att förkoka revbensspjällen i god tid och lägga dem i frysen. På julafton värmer du revbensspjällen i ugnen så att de får en vacker yta. Att skära spjällen i små rutor brukar vara uppskattat.

Julköttbullar

De här julköttbullarna är traditionellt kryddade med kryddpeppar och ingefära. Du kan använda fläsk- och nötfärs som i vårt recept, eller byta ut nötfärsen mot exempelvis älgfärs. Köttbullar går utmärkt att frysa in.

Fläskrulader

De här ruladerna är en av min mammas paradrätter. De är enkla att göra och smakar väldigt gott eftersom griskött passar så bra ihop med ingefära och senap. Kokt potatis passar fint till så att man kan mosa den i såsen.

Karréspjäll med grillsås och bakad potatis

Karréspjäll hittar vi då och då i köttdisken i livsmedelsbutiken, särskilt runt jul. Det är rent anatomiskt inte revbensspjäll, utan fläskkarré med ben som styckats för att kunna tillagas på samma sätt som revben. Det här receptet kräver lite pyssel och omsorg.

Lottas heta grillsås till många

På den avslutande festmiddagen på Tilias sommarläger serverade vi Lottas heta grillsås som tillbehör till fläskfilé och ugnsbakade rotfrukter. Lotta var bekant med våra grannar, som lärde oss att laga den här såsen.