Recept taggade med Kyckling steak

Vietnamesisk kyckling med citrongräs

Det här är en välsmakande kycklingrätt som hämtat inspiration från det vietnamesiska köket. I Vietnam kallas den Thit Ga Xao Dam Gung Sa. Allra bäst blir den tillagad på benfri kyckling med skinnet kvar.

Helenas kyckling i kenyansk sås

Ni vet hur det är med recept, de färdas oss emellan och byter skepnad då och då. Det här receptet fick min vän Helena av någon kompis för länge sedan, och sedan bjöd hon mig på den. Helena ändrade lite i ursprungsreceptet, och jag har gjort mina ändringar.

Gyros med kyckling-steak

Du behöver inte ha en proffsig vertikalgrill hemma för att åstadkomma hemgjorda gyros. Särskilt inte om du kan hitta den förträffliga produkten kyckling-steak. Alltså urbenat kycklinglår med skinnet kvar.

Shawarma med kyckling

Nej, du behöver inte ha en vertikal grill hemma för att laga kycklingen till shawarma när du ska ha fredagsmys. Det fungerar fint att steka kycklingen i ugnen.

Grundrecept: Urbenade grillade kycklinglår, kyckling-steak

Det här är den bästa nyheten (2019) när det gäller kyckling på länge, tycker jag. Kyckling- steak kallar man den här förträffliga produkten som består av urbenade kycklingklubbor, färdiga att lägga på grillen. En bit väger ca 125-150 g och lagom till en person.