Recept taggade med Kycklingbröstfilé

Kycklingfilé med indiska smaker

Det tar oftast ganska lång tid att laga indisk mat, men det går att laga mat med indiska smaker på relativt kort tid. Den här kycklingrätten blir klar samtidigt som riset.

Dillpippi till många

Lite som dillkött, fast med kyckling. En snabblagad rätt med få ingredienser, men ack, så god! Färgstarka grönsaker är gott att servera till. Dillpippin är lite blek i färgen, så här krävs tillbehör med mycket färg.

Kycklingfilé på Jacobs vis

Den gamla 1970-tals klassikern Flygande Jacob lagas oftast av färdiggrillad kyckling. När jag lagar kyckling på Jacobs vis på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, gör jag den av rå kycklingfilé. Bröstfilé och lårfilé fungerar fint båda sorter.

Kyckling på vietnamesiskt vis

Så här tillagar du kyckling (bröstfilé eller lårfilé) med vietnamesisk kryddning. Mängden är beräknad som fyllning i vietnamesiska vårrullar eller banh mi.

Dillpippi för två

Lite som dillkött, fast mycket mer snabblagat. Den här goda kycklingrätten lagar du på samma tid som det tar att koka ris eller potatis att servera till. Det går fint att dubblera receptet, som då räcker till 4.