Lite som dillkött, fast med kyckling. En snabblagad rätt med få ingredienser, men ack, så god! Färgstarka grönsaker är gott att servera till. Dillpippin är lite blek i färgen, så här krävs tillbehör med mycket färg. Det här är en riktig favorit när jag lagar den på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA.
Gör så här
- Förvärm konvektionsugnen. Tina kycklingen om du använder djupfryst. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Smörj blecket/ blecken med sprayfett.
- Lägg kycklingbitarna i blecken och tillsätt kycklingfond eller buljongpulver. Ångkoka kycklingbitarna ca 6 minuter.
- Ta ut blecket/ blecken, ta upp kycklingbitarna med hålslev och lägg över i kantin/ gryta. Sila av buljongen som bildats i blecken.
- Dillsås: Finhacka dillen. Riv citronskalet och pressa saften ur citronen.
- Häll crème fraiche, silad buljong och citronsaft i en gryta. Rör ner citronskalet, krydda med salt och peppar och koka upp. Smaka av och tillsätt eventuellt mer citron beroende på hur mycket citronsmak du vill att såsen ska ha.
- Rör om och häll såsen över kycklingen. Ge grytan ett uppkok och vänd ner dillen precis före servering.
Serveringstips
Gott till
»Havreris
Vill du laga dillpippi i hemmaköket finns receptet här
»Dillpippi för två