Lite som dillkött, fast med kyckling. En snabblagad rätt med få ingredienser, men ack, så god! Färgstarka grönsaker är gott att servera till. Dillpippin är lite blek i färgen, så här krävs tillbehör med mycket färg. Det här är en riktig favorit när jag lagar den på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA.

Gör så här

  1. Förvärm konvektionsugnen. Tina kycklingen om du använder djupfryst. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Smörj blecket/ blecken med sprayfett.
  2. Lägg kycklingbitarna i blecken och tillsätt kycklingfond eller buljongpulver. Ångkoka kycklingbitarna ca 6 minuter.
  3. Ta ut blecket/ blecken, ta upp kycklingbitarna med hålslev och lägg över i kantin/ gryta.  Sila av buljongen som bildats i blecken.
  4. Dillsås: Finhacka dillen. Riv citronskalet och pressa saften ur citronen.
  5. Häll crème fraiche, silad buljong och citronsaft i en gryta. Rör ner citronskalet, krydda med salt och peppar och koka upp. Smaka av och tillsätt eventuellt mer citron beroende på hur mycket citronsmak du vill att såsen ska ha.
  6. Rör om och häll såsen över kycklingen. Ge grytan ett uppkok och vänd ner dillen precis före servering.

 

Serveringstips

Gott till
»Havreris

Vill du laga dillpippi i hemmaköket finns receptet här
»Dillpippi för två