Det tar oftast ganska lång tid att laga indisk mat, men det går att laga mat med indiska smaker på relativt kort tid. Den här kycklingrätten blir klar samtidigt som riset.
Gör så här
- Skär kycklingfiléerna i grova strimlor och krydda med salt och garam masala. Bryn dem i olja i en stekpanna och lägg över i en traktörpanna.
- Skala och skär löken i strimlor. Bryn löken i olja i stekpannan, och lägg över tillsammans med kycklingen.
- Häll på buljongen och koka upp. Sänk värmen och sjud ca 10 minuter, eller tills kycklingbitarna är genomkokta.
- Kryddsås: Skär tomaterna i klyftor. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Skala och riv ingefäran. Värm oljan till medelvärme i en stekpanna eller wok. Fräs ihop tomater, vitlök och ingefära i ca 2 minuter.
- Vänd ner kryddsåsen i buljongen och kycklingen i traktörpannan. Koka upp och sänk värmen. Låt puttra tills såsen kokat ihop något.
- Servering: Servera kycklingen med ris och tjock yoghurt. Färsk koriander till den som så önskar.
Tips
Laga den här rätten av färdigstrimlad kyckling
Serveringstips
Om du inte vill ha vanligt vitt ris, prova att laga indiskt kryddris. Det är inte starkt, bara mustigt. Det tar dock lite tid.
»Milt kryddris