Recept taggade med Kycklingbuljong

Vitkålssoppa med kycklingfrikadeller

Ibland finns det kycklingfärs i butik, och då passar jag på att köpa. Den är svårare att arbeta med än färs från griskött, nötkött eller lammkött, eftersom den har en mycket finare och kladdigare konsistens. Det gör också att frikadellerna blir himmelskt fina.

Len förrättssoppa på ärtskott

Ärtskott är så goda och så vackra att dekorera maträtter med. Men förpackningen räcker länge, så för att ärskotten inte skulle förfaras testade jag att göra en liten soppa på dem. Det gick alldeles utmärkt och blev fräscht med god smak av sockerärt.

Grön sparrissoppa

Grön sparris är delikat att göra en förrättssoppa på. För att ge soppan extra färg brukar jag låta några gröna blad, som spenat, koka med. Ja, det är fusk, men det är ganska naturligt fusk. Ofta är recepten på sparrissoppa på två sparrisknippen, 500 g.

Champinjonsoppa

Enkel och snabblagad är den här goda, lena och värmande soppan. Det tar ungefär en kvart att laga den. Servera den som förrätt eller som lunch eller kvällsmål med bröd.

Mammas kycklingsoppa med tortellini

Första gången jag åt het kycklingbuljong med tortellini och färskriven parmesan var i Italien. Att så enkla ingredienser tillsammans kunde smaka så gott! När jag kom hem experimenterade jag i köket och kom fram till hur jag ville ha min kycklingbuljong.