Recept taggade med Kycklingbuljong

Potatis och purjolökssoppa

Det här är världens enklaste och kanske dessutom godaste soppa. Servera som förrätt till en måltid eller som varmrätt med gott bröd och gärna en dessert, som plättar eller pannkaka.

Jordärtskockssoppa med svampfräs

Jordärtskockor finns året runt i butik. På våren har de en mycket mild smak, men på hösten får de den distinkta smak vi förknippar med jordärtskocka. Soppan blir väldigt god med båda sorters skockor, nästan som två olika rätter.

Vitkålssoppa med kycklingfrikadeller

Ibland finns det kycklingfärs i butik, och då passar jag på att köpa. Den är svårare att arbeta med än färs från griskött, nötkött eller lammkött, eftersom den har en mycket finare och kladdigare konsistens. Det gör också att frikadellerna blir himmelskt fina.

Len förrättssoppa på ärtskott

Ärtskott är så goda och så vackra att dekorera maträtter med. Men förpackningen räcker länge, så för att ärskotten inte skulle förfaras testade jag att göra en liten soppa på dem. Det gick alldeles utmärkt och blev fräscht med god smak av sockerärt.

Grön sparrissoppa

Grön sparris är delikat att göra en förrättssoppa på. För att ge soppan extra färg brukar jag låta några gröna blad, som spenat, koka med. Ja, det är fusk, men det är ganska naturligt fusk. Ofta är recepten på sparrissoppa på två sparrisknippen, 500 g.