Recept taggade med Löjrom

Förrättstoast på kavring med kräftstjärtsröra

Oftast består toast av smörstekt vitt bröd, men i den här varianten använder vi kavring. Gott som omväxling och det lite söta brödet passar fint till kräftstjärtarnas och löjrommens sälta.

Löjromstoast, klassisk

En frasig smörstekt skiva vitt bröd toppad med löjrom och smetana är en perfekt inledning på en god middag. En elegant och lättlagad förrätt.

Pizza bianca med Västerbottensost och löjrom

Pizza bianca, alltså pizza utan tomatsås. Pizza bianca bakas med bara osten, så att den smälter, och sedan toppar man med fyllningen. Italiensk pizza bianca bakas med ricotta och riven mozzarella.

Marulksfilé med brynt smör

Marulken är fruktansvärt ful. Ett av våra barnbarn tyckte det var jättekul att gå till Hötorgshallen och titta på ‘fula fiskar’ efter att ha sett en marulk en gång. Men fiskköttet är verkligen en dröm. Rejäla fibrer och härlig, lite skaldjursaktig smak.

Borgmästaretoast

Den här lyxiga förrättstoasten bjuder min vän Kristina och hennes man Stig på. Originalreceptet kommer från Leila Lindholm. Toasten är toppad med räkröra som innehåller såväl rom som pepparrot, och som toppas med ett generöst ‘ägg’ av löjrom.