
Rhode Island-dressing, Gunillas
Hemma hos oss serverar vi den här versionen av Rhode Island till fiskpinnar och annan stekt fisk, som bas till hamburgerdressing, eller som dressing i skaldjurscocktail. Receptet kommer från två olika håll.

Toast Skagen, lunchvarianten
Toast Skagen är egentligen en förrätt, men nog kan det vara gott att servera den som lunch eller kvällsmacka.

Pankopanerad abborrfilé med fish’n chips-tillbehör
Fish’n chips i alla ära, men jag tycker att pankopanering slår frityrsmet när det kommer till såväl smak som krispighet. Här har vi panerat abborrfilé och serverar den med klassiska fish’n chips-tillbehör.

Vit kebabsås med vitlök
Den här vitlökssåsen passar fint att servera i kebab eller shawarma, för den är ganska tjock och rinner inte ut. För mer vitlökssmak, tillsätt bara mer vitlök.

Fiskblock med sufflétäcke
Ett block djupfryst fiskfilé är bra att ha hemma i frysen. Det finns flera sorters bra vit, fast fiskfilé, till exempel torsk, sej eller kolja. Djupfryst fisk passar bäst i soppa eller ugnsgratinerad. Här får fisken ett läckert, fluffigt sufflétäcke.