Recept taggade med Majonnäs

Banh mi, vietnamesisk fylld baguette

Det här är en typiskt lunchrätt i Vietnam. Baguette, majonnäs och paté från den forma kolonialmakten Frankrikes kök möter det vietnamesiska köket i form av färsk koriander, vietnamesiska pickles och kyckling, biff eller fläsk, tillagat på inhemskt vis.

Korv med bröd som i Chile, completo

Första gången jag åt completo, korv med bröd på chilenskt vis, var hos våra grannar från Chile när vi bodde i Sollentuna på 1980-talet. (Eller Chilentuna som det kallas ibland, eftersom det bor så många där som har anknytning till Chile.

Kall apelsin- och senapssås

Den här såsen har mycket smak och du kan själv anpassa hur het sås du vill ha genom att balansera senapssorterna. Den passar utmärkt till rökt, gravad eller snabbgravad halstrad fisk, som lax eller regnbåge. Du får recept för 5 och 25 personer.

Toast Skagen, klassisk

Äkta toast Skagen är ren lyx. Den ska göras på räkor av högsta kvalitet och toppas med löjrom. Det här receptet kommer från Kallskänkans Kokobok (Page One Publishing).

Förrättstoast med Skagenröra

Varför heter inte den här toasten Toast Skagen? Jo, för att en äkta Toast Skagen toppas alltid med en rejäl klick löjrom. Och räksalladen innehåller ingen dill i originalreceptet. Den här toasten är Toast Skagens enklare syskon, helt enkelt.