Recept taggade med Majonnäs

Smörrebröd: Kycklingsallad med bacon och sparris

Hønse-salat kallas det här smörrebrödet på danska. Till det här smörrebrödet kan du använda färsk eller djupfryst sparris, som du kokar helt hastigt, ifall du inte vill använda sparris från burk. Ta då med lite av kokspadet i kycklingsalladen.

Potatissallad: Krämig med bacon och picklade senapsfrön

Den perfekta potatissalladen för grillkvällen med gäster. Du gör i ordning det mesta i förväg och vänder ihop salladen när det grillade är klart att serveras. Det är min dotter Linnéa som brukar bjuda på den här salladen.

Legymsallad

Légumes är köksfranska för kokta rotfrukter och/eller grönsaker. Klassisk legymsallad består av kokta, tärnade morötter och kokta ärter, men även av tärnad gurka och äpple.

Förrättstoast på kavring med kräftstjärtsröra

Oftast består toast av smörstekt vitt bröd, men i den här varianten använder vi kavring. Gott som omväxling och det lite söta brödet passar fint till kräftstjärtarnas och löjrommens sälta.

Kall örtsås på färska örter, till många

Kall örtsås smakar alltid gott till stekt, panerad fisk. Den här örtsåsen är gjord på färska örter från Orto Novos odling på Ekerö, inte så långt från Stockholm. Det känns alltid extra kul att kunna använda örter som är närproducerade.