Recept taggade med Majonnäs

Vitkålssallad för tre dagar

Ibland lurar jag mig själv lite och gör en stor sats vitkålssallad som räcker till tre dagar. Då blir det enkelt och snabbt att bara ta fram färdig sallad och bara lägga till smaksättning dag 2 och tre. Dag 1 serverar du den som den är.

Specialsallad från Tempo

Specialsalladen var en storsäljare i delikatessdisken på Tempo i Finspång där jag jobbade extra under gymnasiet. Den är god som tillbehör till kall kyckling eller kallskuret kött. Så här gör du en sallad som liknar den vi gjorde på Tempo.

Tartarsås, klassisk fransk

Namnet på den här såsen, sauce tartare, är ett klassiskt exempel på hur en rätt kan få ett namn som man undrar över hur i hela friden det gick till. Jo, originalsåsen (majonnäs, äggula och gräslök) brukade serveras till steak tartare, alltså råbiff.

Skarpsås, klassisk

Skarpsås är verkligen en riktig, gammaldags svensk klassiker. Den är väldigt god till klassikern inkokt lax, men också till primörpotatis och andra vårprimörer. Skarpsås går fint ihop med vanlig kokt lax och alla sorters rökt fisk.

Sour cream onion – dressing

Den här goda dressingen gör sonen Micke när han bjuder på hemgjorda hamburgare. Den passar också fint till sallader eller som kall sås till grillat.