Recept taggade med Morötter

Skånsk kalops i konvektionsugn

Skånsk kalops är namnet på den kalops som innehåller morötter. Härlig husmanskost med alldeles speciell smak av kryddpeppar och lagerblad. Det här receptet är anpassat till ugnen och grytorna i köket på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA.

Skinkmacka med specialsallad

Specialsalladen lärde jag mig att göra i delikatessdisken på Tempo i Finspång. Jag tycker att den passar extra bra på skinkmacka. Och kosta gärna på dig riktigt fin helmuskelskinka ibland.

Älgbuljong

Om du köper älgkött med ben kan du skära loss köttet och spara paryrer och ben till ett buljongkok. Älgbuljongen passar fint som stomme i en viltgryta eller en god sås till vilt. Det här receptet kan du använda även till buljonger på rådjur eller hjort.

Cachupa rica

Cachupa med kött eller fisk kallas cachupa rica. Den vegetariska varianten med endast majs och bönor kallas cahcupa pobre. Morgon, middag kväll äter man cachupa på Kap Verde, så det här är verkligen en riktig nationalrätt. På lunchen äter man cachupa som gryta.

Cous cous med grönsaker

Det här rätten kan serveras som vegetarisk rätt eller som tillbehör. Den är också fin att ställa fram på buffé. Receptet kan dubbleras. Cous cous är gjort granulerat vete, en viktig ingrediens i det marockanska köket.