Recept taggade med Nötfärs

Potatislåda 50/50 i GN-bleck

Potatislåda 50/50* är en riktigt populär rätt i Oscars Källare på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. När vi lagar potatislåda för stora sällskap, 40-80 personer, använder vi det här receptet på potatislåda.

Potatislåda 50/50, till många

Det här är faktiskt den allra godaste potatislådan, och inte gör det något att den är näringsriktig och resursklok. 50/50* är ett koncept som lanserades av Jessie Sommarström, årets kock 2022.

Chilekånkarne

Chili con carne, eller chilekånkarne som vi säger på svenska, är numer nästan att räkna som svensk husmanskost. Ni vet, man fräser på lite köttfärs och häller ner vita bönor i tomatsås från en burk.

Pitaburgare

Gillar du hamburgare och kebab, så är det här ungefär som om man slår ihop det bästa av de två. När jag jobbade på Servera (innan det blev Martin och Servera) brukade jag och jobbarkompisen Karin gå till en närbelägen kiosk, där vi köpte jättegoda pitaburgare.

Nikkaluoktasoppa, till många

Mina barn och dagbarn gillade den här soppan och den var också en favorit när vi lagade den i skolmåltiderna. Nu är den en lunchsoppa som jag gärna serverar på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Det här är min variant på Nikkaluoktasoppa.